Get ready 4 work

U cilju pripreme mladih nezaposlenih osoba u dobi od 18 do 35 godina za što kvalitetniji ulazak na tržište rada i povećanje zapošljivosti, zajedno s partnerima tvrtkom Smart Flex d.o.o., osmislili smo i pokrenuli projekt „Get ready 4 work“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, a ukupna vrijednost projekta iznosi 89.585,00 eura. 

U okviru projekta na  www.getready4work.eu tražitelji posla dobili su jedinstveni portal na kojem, na brz i jednostavan način, mogu pronaći oglase o poslovima koji se nude na tržištu, pohraniti informacije u svoj osobni planer, voditi bilješke o potrazi za poslom i potencijalnim poslodavcima, razgovarati sa savjetnikom za zapošljavanje i drugim tražiteljima posla, educirati se putem e-tečajeva, pratiti novosti i zanimljivosti s tržišta rada i dr..

Korištenje svih sadržaja je potpuno besplatno kako za tražitelje posla tako i za poslodavce.

Sve što tražitelj treba učiniti je registrirati se ovdje i tako otvoriti svoj korisnički profil te krenuti u potragu za poslom.

Prilikom otvaranja profila, unosom preferiranih zanimanja tražitelj posla odabire jedan ili više klubova za zapošljavanje u kojima se svakodnevno objavljuju oglasi za poslove i novosti s tržišta rada dostupni na web portalima, Internet stranicama poslodavaca i dnevnim tiskovinama uz savjete GR4W savjetnika za zapošljavanje. Sve zanimljive oglase tražitelj posla može dodati u svoj osobni planer zajedno s bilješkama o svim segmentima svoje aktivne potrage za poslom.

Tražitelji posla imaju na raspolaganju i četiri besplatna interaktivna e-tečaja: „Posao za mene“, „Pripremite se za aktivnu potragu za poslom“, „Kvalitetan životopis i molba“ i „Pripremite se za intervju“ koje su pripremili stručnjaci profesionalne selekcije s dugogodišnjim iskustvom, a kojima mogu unaprijediti svoja znanja i vještine potrebne za uspješnu potragu za poslom.

Getready4work.eu je mjesto gdje tražitelji posla mogu dobiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a GR4W savjetnici za zapošljavanje svojim znanjem i iskustvom pomoći će im u potrazi za željenim zaposlenjem.

Podršku ovom projektu dali su i poslodavci kao pokrovitelji klubova za zapošljavanje, pa će tako najaktivniji korisnici imati priliku sudjelovati u psihološkim testiranjima, radionicama za razvoj osobnih vještina, radionicama u organizaciji poslodavaca pokrovitelja na kojima će se poslodavci predstaviti kakve zaposlenike traže i kako provode selekcijski postupak, pripremiti životopis i molbu uz pomoć GR4W savjetnika za zapošljavanje, i dr..